Deschis la ideile altora

Standard

lider

Smerenia pusă în practică înseamnă să rămâi atent și deschis la ideile altora, dispus să renunți sau să le schimbi pe ale tale 


Lideri din diverse domenii și aflați în diferite perioade ale vieții vorbesc despre felul în care este înțeleasă şi practicată smerenia, despre felul în care un astfel de lider se raportează la succes, despre autentici­tate și ceea ce se întâmplă în absența acesteia.

În era digitală, comunicarea cu co­laboratorii și clienții se desfășoară din ce în ce mai mult prin instrumente sociale: slack, whatsapp, social media, rețele profesionale. Un lider trebuie să fie prezent pe toate aceste canale pen­tru a putea răspunde sau gestiona rapid eventuale situații de criză.

În ceea ce privește liderul smerit, conștient și conector, aș spune că sme­renia pusă în practică înseamnă să rămâi atent și deschis la ideile și pro­punerile altora, dispus să renunți sau să îți schimbi rapid propriile păreri sau planuri. Acest lucru nu înseamnă că rămânem modești sau lipsiți de ambiție sau obiective.

Un astfel de lider încurajează lu­crul în echipă. Își asumă greșelile și responsabilitatea și îi pune în evidență pe membrii echipei atunci când sunt obținute rezultate bune.

Este integru, respectuos, un bun ascultător și nu dorește să se evidențieze deasupra celorlalți. Este un lider conștient de propriile puncte slabe, doritor să se dezvolte și să învețe din experiența altora, indiferent de statutul lor în societate sau companie. Nu își asumă succesul ca fiind al lor, ci ca aparținând echipei. Este rezultatul muncii persistente și al încrederii în succes, în ciuda obstacolelor numeroase care apar pe parcurs.

În ceea ce-l privește pe liderul noi generații, pot spune că există cinci caracteristici sau competențe care pot prezice succesul unui copil sau tânăr în viață, ca manager, antreprenor, părinte sau coach. Acestea sunt: comunicarea, lucrul în echipă, creativitatea, tenacitatea și spiritul inovator. Sistemul educațional ar trebui să fie adaptat pentru a permite copiilor să se dezvolte într-o asemenea direcție. Companiile pot dezvolta pro­grame de excelență/bootcamps care dezvoltă leadership skills pentru toți cei care aspiră să devină lideri.

creion

semnatura

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s