Mesaj

Standard

Comunitatea Declic

Mesajul de mai jos este de la Ioan Zirra, membră Declic, care participă la campania de mobilizare la vot pe 26 mai. După mesajul ce a fost trimis către întreaga comunitate Declic, ne-a sunat Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață. Emoționată, Oana ne-a spus că secția hiperseptică din spitalul Fundeni, (despre care a scris Ioana în mesajul de mai jos), a fost modernizată chiar cu ajutorul asociației Dăruiește Viață.

Mâine25 maide la 12:00ne vedem ONLINEla ultima întâlnire de mobilizare înaintea votului. Vor fi alături de noi Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (fondatoarele Dăruiește Viața) și Elena Calistru (Funky Citizens). Înscrie-te și tu apăsând butonul:

Da, mă înscriu

Mai jos este mesajul original al Ioanei.

Dragă ROMANE,

Este prima dată pentru mine când îți scriu. Nu mă cunoști, dar acest lucru e mai puțin important. Aș vrea să-mi acorzi puțină atenție. Urmează să-ți spun ceva important pentru noi toți.

Vara trecută m-am întâlnit cu Olga Popescu de la Declic ca să împachetez stegulețe. Erau pentru a marca zonele libere de corupție din oraș. La scurt timp după acel moment, am descoperit că am o boală incurabilă de sânge. Din cauza aceasta și pentru că am fost cu suflul tăiat de la febră, am făcut ceea ce am învățat în timpul sesiunii crowdcast în care Declic a lansat planul pentru alegerile europene. Se întâmpla într-unul dintre puținele mele momente de sănătate acceptabilă.

Am început să sun persoanele din lista mea de telefon ale căror nume încep cu litera A. Le-am zis că fac voluntariat și am convins trei suflete nehotărâte să voteze pe 26 mai. Încă n-am apucat să raportez ceva în formularele de feedback, dar am de gând să revin asupra lor.

Aș vrea să te invit și pe tine sâmbătă, 25 mai, de la ora 12.00, la o nouă sesiune de mobilizare la vot. Alături de noi, vor fi Oana Gheorghiu și Carmen Uscatufondatoarele asociației „Dăruiește Viața”.Poate ai auzit că ele construiesc primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică, cu fonduri exclusiv private. De asemenea, și Elena Calistru ne va spune sâmbătă  cum își convinge prietenii să iasă la vot. Elena Calistru este președinta asociației „Funky Citizens” și are peste 10 ani de experiență în zona ONG-urilor, în proiecte naționale și internaționale despre transparență, bună guvernare și politici fiscal-bugetare. Vei fi și tu alături de noi?

Da, mă înscriu

Luna trecută, m-am internat la spitalul Fundeni și am continuat campania de convins cunoscuții prin viu grai. Acum că mă simt ceva mai bine, în puținul spațiu privat pe care îl am la dispoziție, în spitalul Fundeni, voi continua să fac voluntariat. Până acum am convins trei persoane la telefon și patru la spital – o pacientă și aparținătorul dumisale, două infirmiere…

Acum, reduc lungul la scurt și închei mesajul meu cu o rugăminte. Te rog să te înscrii și tu sâmbătă, 25 mai, la sesiunea ONLINE de mobilizare la vot. Oana Gheorghiu, Carmen Uscatu și Elena Calistru ne vor explica de ce este important să vorbim cu cât mai multe dintre cunoștințele noastre și să le spunem să meargă să voteze. Ne vedem sâmbătă ONLINE?

Da, mă înscriu

 

Cu speranță,

Ioana Zirra, membră Declic

P.S.: Sunt fericită că s-a încheiat etapa culminantă a tratamentului meu inițial (auto-transplantul medular). Altfel, nu cred că aș fi putut vota, pentru că în secția hiperseptică este interzis accesul oricăror persoane – deci, nu puteau fi admise urne mobile. Sunt fericită și, pentru aceasta, te invit și pe tine, sâmbătă, 25 mai, ora 12.00, să fim parte din schimbare.

Comunitatea Declic

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s