Dacă România merge acum pe calea pe care o împing….

Standard

Romania

Am ales pentru azi la rubrica „Să stăm de vorba” un fragment din declarașia facuta aseară la DIGI 24, de Cristian Tudor Popescu.

Aștept, ca de obicei, comentariile dvs pro și contra.

„Dacă România merge acum pe calea pe care o împing Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Ștefănescu, Rădulescu și compania, adică împotriva Uniunii Europene, spre scoaterea de facto din Uniunea Europeană, Transilvania nu va urma această cale”.


citeste

1.png

www.stelian-tanase.ro


 

2 gânduri despre &8222;Dacă România merge acum pe calea pe care o împing….&8221;

 1. Nimeni nu poate intui ce s-ar întâmpla în cazul ruperii oficiale de Europa. Vom fi influențați în continuare de ceea ce se va întâmpla în sânul ei, așa cum am fost „contaminați” la revoluția din ’89.

  • Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, in timpul unui discurs sustinut la o dezbaterea organizata de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene.
   „Pledez ca Romania sa devina parte din spatiul Schengen, mi-as fi dorit sa obtinem asta inainte de finalul mandatului aceste Comisii. Atrag atentia Guvernului si Parlamentului Romaniei: Nu trebuie pus in pericol acest lucru prin distantare fata de principiile statului de drept. Dorinta mea ar fi ca inainte de preluarea presedintiei Romaniei (a Consiliului European- n.red.) sa se ajunga la un consens privind statul de drept, altfel CE ii va fi greu sa adopte recomandarile specifice pentru spatiul Schengen”, a declarat Juncker.
   „Romania nu este o tara neutra, ci fata de care am sentimente profunde. Poporul roman s-a integrat intr-o stare de complicitate europeana, ca si cum ar fi un stat fondator. Romania este un furnizor de stabilitate si nu consumator de stabilitate.Romania s-a clasat printre primii europeni si as lua un exemplu.

   Romania a avut prima initiativa de a lansa un Parchet anticoruptie-DNA, altii nu au avut curajul. Romania, printre primii care au spus ‘da’ instalarii unui parchet european. Altii, nu”, a spus el.

   Jean Claude Juncker a vorbit in termeni admirativi despre poporul roman, adaugand ca fara tara noastra Uniunea Europeana nu ar fi completa.
   Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat că România va organiza la Sibiu, pe 30 martie 2019, un summit european care va lua cele mai importante decizii privind Europa celor 27, după ieşirea Marii Britanii din UE.
   Mai mult aici
   https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/se-naste-super-europa-romania-rol-important-in-planurile-lui-juncker-pentru-viitorul-uniunii-europene

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s